[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/25\/xl.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/25\/100x73\/xl.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/25\/xl.jpg","size":"88.69","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Karakter šampiona u drami Lajpciga, mala nada da će Modrić još plesati na ovom Euru

Nikada u istoriji Hrvatska nije izgubila od Italije, nije ni večeras, ali remi iz Lajpciga navijače ove reprezentacije boli više od mnogih poraza koje je doživjela.

Imali su "vatreni" sve, vođstvo nakon pogotka vječitog majstora Luke Modrića, čuvali su 1:0 do 98. minuta, a onda šok... Matija Zakanji je majstorski plasirao u mrežu, odveo "azure" u osminu finala Eura 2024, a Hrvatima ostavio malu nadu da dalje mogu kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Drama u Lajpcigu zatvorila je grupu B: Hrvatska - Italija 1:1.

"Ne znam sta da kažem, fudbal je ponekad okrutan i to se pokazalo na nama ovog puta", rekao je Modrić nakon meča.

Da bi prošla dalje Hrvatskoj je do kraja Evropskog prvenstva potrebno da se poklopi mnogo toga - Engleska mora da savlada Sloveniju sa najmanje tri gola razlike, Danska da pobijedi Srbiju, Portugal Gruziju, a Turska Češku.

Velika bitka na istoku Njemačke prije gola Modrića donijela je nekoliko šansi na obje strane, Hrvatska je imala posjed lopte, a Italija bolje šanse - nakon jedne Alesandra Bastonija gol "vatrenih" je spasio Dominik Livaković.

A, onda u nastavku Hrvatska je najprije dobila penal, kada je nakon šuta Andreja Kramarića rukom igrao Davide Fratezi - sa bijele tačke šuirao je Modrić, ali mu je Đanluiđi Donaruma majstorski skinuo penal.

Akcija se nastavila, a "desetka" Hrvatske je pokazala veličinu - samo 33 sekundi kasnije Modrić je pogodio nakon što je Donaruma odbio loptu do njega poslije šuta Anta Budimira (1:0).

Sa 38 godina i 289 dana postao je najstariji strijelac u istoriji evropskih prvenstava.

Hrvatska se nakon toga povukla, Italija je pokušavala, imala nekoliko opasnih šansi, pa iako bi vjerovatno i sa tri boda prošao dalje evropski prvak je pokazao karakter...

Supertalentovani štoper Bolonje Rikardo Kalafjori je povukao kroz sredinu, na lijevoj strani je pronašao rezervistu Zakanjija, a on je lijepim golom "zapalio" Apenine, a rastužio Hrvatsku (1:1).

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!