[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/xf.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/100x73\/xf.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/xf.jpg","size":"62.82","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Ferstapen: Dobar start je odlučio pobjednika trke u Španiji

Vozač Red Bula, Maks Ferstapen rekao je da je pobijedio u današnjoj trci Formule 1 u Španiji zahvaljujući dobrom početku, kada je pretekao protivnike.

"Ono što je odlučilo trku je početak. Poveo sam i poslije toga sam mogao da izvučem prednost. Nakon toga sam morao da vozim defanzivno. Lando Noris u Meklarenu je bio veoma brz. Mislim da smo sve uradili dobro i vrlo sam srećan što sam ovdje pobijedio", rekao je Ferstapen poslije trke u Katalunji.

Trostruki uzastopni šampion pobijedio je sedmi put u sezoni i ostvario 61. pobjedu u karijeri.

"Radilo se o tome da sačuvam gume. One ovdje postaju vruće zbog čega se mnogo klizate", dodao je holandski vozač.

Drugo mjesto zauzeo je vozač Meklarena Lando Noris, koji je startovao sa pol pozicije.

"Trebalo je da pobijedim. Loše sam startovao, jednostavno loše. Bolid je danas bio nevjerovatan. Sigurno je da smo bili najbrži. Jednostavno, izgubio sam na početku. Razočaran sam ali ima mnogo pozitivnih stvari. Jedna negativna je na neki način sve pokvarila. Znam to", rekao je Noris.

"Osim toga, osvojili smo dobar broj bodova i hvala ekipi jer je bolid bio sjajan", dodao je on.

Sedmostruki svjetski šampion Luis Hamilton iz Mercedesa zauzeo je treće mjesto, što je njegov prvi plasman na pobjedničko postolje od prošlog oktobra.

"Ovo je bio dobar dan, jak vikend. Moram da zahvalim ekipi jer toliko naporno trenira. Strategija i odlasci u boks su bili tačni. Nažalost, imao sam zaista loš start i izgubio sam poziciju od Ferarija i bila je bitka za povratak na poziciju", rekao je on.

"Uz bolji start... Ne znam da li bismo mogli da zadržimo ove momke ispred, ali mislim da ne bismo bili mnogo iza njh", dodao je rekorder po broju pobjeda u Formuli 1 - 103.

Naredna trka u šampionatu vozi se 30. juna u Austriji.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!