[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/xp_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/100x73\/xp_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/xp_1.jpg","size":"77.42","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Miralem Pjanić seli u Saudijsku Arabiju

Bivši nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić (34) izabrao je novi klub. On će uskoro potpisati dvogodišnji ugovor s ekipom Al Raed iz Saudijske Arabije.

Pjanić je krajem ovog ljeta napustio Sharjah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nakon dvogodišnjeg boravka. Iako je bilo špekulacija o povratku u evropski fudbal, iskusni vezista odlučio se za izazov u Saudijskoj Arabiji.

S Al Raedom je Pjanić dogovorio saradnju do ljeta 2026. godine. U narednim danima će proći ljekarske preglede, potpisati ugovor i biti predstavljen navijačima svog novog kluba.

Finansijski detalji transfera za sada nisu otkriveni, ali možemo samo da zamislimo kakvi su.

Al Raed, koji je prošlu sezonu završio na 12. mjestu u Saudijskoj Arabiji, trenutno vodi hrvatski trener Igor Jovićević. Klub ima nekoliko internacionalnih igrača, ali dolazak Pjanića će zasigurno podići reputaciju.

Al Raed je dugogodišnji član saudijske fudbalske elite od 2008. godine, iako je uglavnom bio na sredini tabele. Najbolji plasman kluba bio je peto mjesto u sezoni 2016/17 pod vodstvom Nasifa Bejauija.

Miralem Pjanić će tako svoju impresivnu karijeru najvjerovatnije završiti u Saudijskoj Arabiji, nakon što je nastupao za klubove poput Metza, Lyona, Rome, Juventusa, Barcelone i Besiktasa.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!