[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/28\/xn_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/28\/100x73\/xn_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/28\/xn_1.jpg","size":"53.73","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Iskusni reprezentativac Španije usred EP potpisao za novi klub

Nacho Fernandez ostavio je kapitensku traku u Real Madridu i riješio zaraditi petro dolare u saudijskoj ekipi Al Qadsiah. Danas u Frankfurtu je parafirao ugovor na dvije godine.

Željan je da sa selekcijom Španije pokuša da osvoji Evropsko prvenstvo u Njemačkoj i tako zaokruži sezonu za historiju, da trofejima u La Ligi, Superkupu Španije i Ligi šampiona doda i krunu sa Furijom.

Izašao je iskusni defanzivac (34) pred medije kako bi se malo stišala bura poslije njegove odluke da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji i da potpiše usred EP.

“Trebalo mi je da doživim novo iskustvo. Nisam ni sanjao da ću imati ovakav kraj u Realu. Bila je to veoma teška i dobro promišljena odluka. Rekao sam ženi da osjećam naklonost svih, a to je i moja najveća pobjeda u karijeri. Rekao sam ne bi volio da se u drugom dresu suočim sa Realom, pa zato i nisam razmatrao ostanak u Evropi”, rekao je Nacho.

Zatim je pobliže objasnio.

“Cijeli život sam u Realu. Mogao sam da izdržim još godinu dana, ali na Bernabeu ne vrijedi ništa drugo osim najviših ciljeva. Nisam imao šta više da ostvarim u ovom dresu, ali to ne znači da sam izgubio ambiciju. Kada se Toni Kroos oprostio već sam znao da ću otići, ali sam zahvalan Realu jer su čekali do posljednje sekunde dok nisam parafirao ugovor. To međusobno povjerenje nas je i čuvalo svih ovih godina”.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!