[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/xk.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/100x73\/xk.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/xk.jpg","size":"84.66","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Kane odgovorio kritičarima: Nije vrijeme za paniku

Kapiten reprezentacije Engleske Harry Kane izjavio je danas da bi bivše zvijezde ove selekcije trebalo da se sjete koliko je teško igrati za nacionalni tim prije nego što počnu sa kritikama

Kane je odgovorio na oštre kritike bivših reprezentativaca Engleske Gary Linekera i Alana Shearea nakon pobjede Engleske nad Srbijom 1:0 i remija sa Danskom 1:1.

“Znam da moraju da budu iskreni i da daju svoje mišljenje, ali također imaju odgovornost jer se mnogi ljudi ugledaju na njih, slušaju ih i stalo im je do njihovog mišljenja”, izjavio je Kane, pa dodao:

Lineker, koji je na 80 utakmica za reprezentaciju postigao 48 golova prokomentarisao je igru Engleske protiv Danske i rekao da “Kane mora mnogo bolje”.

Kejn je izjavio da ne želi da omalovaži nijednog igrača, posebno igrača koji je nosio dres reprezentacije i zna koliko je teško igrati za Englesku.

“Suština je da kao nacija dugo nismo ništa osvojili, a mnogi od ovih igrača su igrali u tom periodu i znaju koliko je teško”, rekao je Kane.

Fudbalska reprezentacija Engleske osvojila je veliki turnir samo na Svjetskom prvenstvu 1966. godine.

Uprkos kritikama, Engleska je prva u grupi C sa četiri boda, a u posljednjem kolu će u utorak u Kelnu igrati protiv Slovenije, koja je druga u grupi sa dva boda.

“Nije vreme za paniku”, zaključio je Kane.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!