[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/xp.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/100x73\/xp.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/xp.jpg","size":"103.80","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Lana Pudar druga u Evropi

Najbolja bh. plivačica u svojoj omiljenoj disciplini ostvarila je vrijeme 2:08.15 i osvojila je drugo mjesto na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Lana Pudar je tokom utrke održavala ritam sa ostalim takmičarkama, a u posljednjih 50 metara pojačala tempo i približila se lideru Dankinji Heleni Rosendahl Bach, koja je na kraju do zlatne medalje stigla sa vremenom 2:07.88.

Treće mjesto i bronzana medalja pripala je Mađarici Boglarki Telegedy Kapas, a ona je ostvarila vrijeme 2:08.22.

Lana Pudar je u petak bila osma u finalu discipline 100 metara delfin,

Podsjećamo, mlada Mostarka je prije dvije godine na EP u Rimu u disciplini 200 metara delfin osvojila zlatnu medalju, dok je u disciplini 100 metara delfin osvojila bronzanu medalju.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!