[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/xc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/100x73\/xc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/xc.jpg","size":"119.06","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Copa America: Urugvaj i SAD opravdali uloge favorita

Reprezentacija SAD, domaćin Copa Americe, kao i Urugvaj opravdali su epitet favorita grupe C i prilično autoritativno su slavili u prvom kolu protiv Bolivije (2:0), odnosno Paname (3:1).

Amerikanci su već poslije prvih 45 minuta upisali tri boda. Igrali su brzo, napadačaki, a na ruku im je išao i brzi gol Christiana Pulišića. Na pas Timothyja Weaha, krilni napadač Milana je već u trećoj minutu zatresao mrežu.

Dominirali su domaćini, opsjedali gol, branio je Viscarra šta je mogao, da bi Balogun pred kraj prvog dijela uvećao prednost.

Malo ko je očekivao da će to biti i konačan rezultat. Međutim, Viscarra je uspio sačuvati mrežu iako mu se ona zatresla još jedanput poslije udarca Baloguna. Italijanski sudija Mariani je poništio pogodak zbog faula.

Urugvaj je na sličan način savladao Panamu.

Selektor Urugvaja Marcelo Bielsa podmlađuje tim, Luis Suarez je meč gledao sa klupe, a u prvom planu je bio Darwin Nunez. Napadač Liverpoola je imao nekoliko prilika prije nego što je poluvolej udarcem stavio tačku na pobjedu u 85. minuti.

Njegov pad u šesnaestercu nije bio penal, ali je u nastavku akcije Araujo pogodio sam ugao za vođstvo. Trijumf Urusa je zaokružio Vina poslije prekida, da bi Murillo u nadoknadi postigao utješni gol za Panamu.

U noći između ponedjeljka i utorka na rasporedu su utakmice prvog kola grupe D: Kolumbija – Paragvaj (00:00) i Brazil – Kostarika (03:00).

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!