[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/27\/xd.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/27\/100x73\/xd.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/27\/xd.jpg","size":"89.58","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Figaro: Nema plivanja u Seni ni početkom jula, preveliki protok

U Seni u Parizu neće moći da se pliva ni početkom jula, manje od mjesec dana prije početka događaja Olimpijskih igara (26. jul - 11. avgust) koji su planirani na toj rijeci.

To je upozorio prefekt Pariza i oblasti Il d Frans Mark Gijom (Marc Guillaume), prenio je list Figaro.

Veliki protok rijeke zbog kišovitog proljeća, doveo je do odlaganja probe svečanog otvaranja Igara, koja je bila zakazana za ponedjeljak.

"Nema plivanja u Seni narednih dana", rekao je Gijom i dodao da hidrološke prilike nisu povoljne već šest mjeseci, te kad je vrijeme kao jesenje ili zimsko, nikakve investicije nisu dovoljne.

Gradonačelnica Pariza An Idalgo (Anne Hidalgo) koja je obećala da će plivati u Seni u sedmici od 15. jula, izrazila je uvjerenje da će vrijeme ipak biti povoljno tokom Igara.

Zbog visokog vodostaja i nedovoljno dobrog kvaliteta riječne vode pred početak Igara ostaje neizvjesnost održavanja proba na Seni.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!