[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/xa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/100x73\/xa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/xa.jpg","size":"97.07","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Espanyol novi član španske La Lige

Revanš susret finala kvalifikacija za ulazak u La Ligu ekipe Espanyola i Real Ovieda odigrali su na Stage Front stadionu, a novi član najvišeg ranga takmičenja u Španiji je Espanyol.

Oviedo je pred ovaj meč imao minimalnu prednost od 1:0 iz prve utakmice, a danas je Espanyol slavio sa 2:0 i postao posljednja ekipa koja će naredne sezone igrati u španskoj La Ligi.

Domaći su pitanje pobjednika riješili već u prvom dijelu meča. Do prednosti novog člana La Lige doveo je Javi Puado u 44. minuti nakon dodavanja Nica Melameda. Potom je, u drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena Puado postigao i drugi pogodak na meču za konačnih 2:0.

Sa svoja dva gola Javi Puado je sasvim sigurno heroj Espaynola, koji se ekspresno vratio u La Ligu, nakon što su u sezoni 2022/2023 sa 19. pozicije ispali u niži rang.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!