[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/adil-osmanovic-markica.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/100x73\/adil-osmanovic-markica.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/adil-osmanovic-markica.jpg","size":"277.02","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / BiH

Osmanović: Borenović nije u pravu, podržali smo izmjene Poslovnika

Šef kluba zastupnika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Adil Osmanović reagirao je na izjavu zastupnika PDP-a Branislava Borenovića, koji je kazao da SDA zajedno sa SNSD-om i HDZ-om nije potpisala inicijativu PDP-a i SDS-a za izmjene Poslovnika Predstavničkog doma, s ciljem deblokade Parlamenta. 

-Bilo bi dobro da Borenović, prije nego što izađe u javnost provjeri neke činjenice. SDA je otvoreno podržala inicijativu PDP-a i SDS-a za izmjene Poslovnika Predstavničkog doma koje bi omogućile deblokadu rada Parlamenta. Jedini razlog tome što je nismo dosad potpisali je što nam nije ni dostavljen pisani prijedlog. A zašto je drugima dostavljena, a nama nije, iako smo je javno podržali, to je pitanje za Borenovića. Svaka inicijativa koja će voditi ka deblokadi Parlamenta ima našu podršku, saopćeno je iz SDA.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!