[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/xr_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/100x73\/xr_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/xr_1.jpg","size":"48.96","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Enrique: Moramo se pregrupisati kako bismo se vratili iduće sezone i osvojili Ligu prvaka

Borussia Dortmund je u finalu Lige prvaka. Nakon što je prije šest dana na Signal Iduna Parku pobijedila PSG 1:0, Borussia je na Parku prinčeva u revanšu također slavila 1:0, a gol je postigao Mats Hummels u 50. minuti.

Real i Bayern u Madridu večeras će odigrati svoj revanš polufinala, a u prvom duelu je bilo 2:2. Borussiji će ovo biti treće finale Lige prvaka. U prvom je 1997. s 3:1 pobijedila Juventus, a 2013. je s 2:1 izgubila od Bayerna.

PSG je u prvoj utakmici u Dortmundu pogodio dvije stative, a na Parku prinčeva samo u drugom poluvremenu još je četiri puta gađao u okvir vrata. Ipak, nije bilo dovoljno. Još jedan podbačaj za bogatu parišku ekipu.

“Moram biti iskren i reći da smo morali dobiti utakmicu. Imali smo 30 udaraca prema golu, čak četiri puta smo pogađali stative. Fudbal je ponekad tako nepravedan”, za TNT je nakon susreta rekao trener PSG-a Luis Enrique pa je nastavio:

“Čestitam im. Oni su sjajna ekipa i nadam se da mogu otići u finale i tamo pobijediti. Mi se moramo pregrupisati i stvoriti nešto posebno te se iduće sezone vratiti kako bi osvojili ovo takmičenje.”

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!