[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/26\/xv.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/26\/100x73\/xv.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/26\/xv.jpg","size":"114.32","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Austrija poslala jasnu poruku: Rangnikova ekipa ima velike planove u Njemačkoj

Ni Francuska, ni Holandija - prvo mjesto u grupi D je osvojila fudbalska reprezentacija Austrije.

Prije početka šampionata Evrope stručnjaci su prognozirali da bi ekipa Ralfa Rangnika mogla da bude najprijatnije iznenađenje, a sudeći prema dosadašnjim rezultatima bili su u pravu - Austrija je u trećem kolu grupe D, danas u Berlinu, savladala Holandiju 3:2 i sa liderske pozicije se plasirala u osminu finala.Austrija će na startu nokaut faze igrati sa drugoplasiranom ekipom iz grupe F. Sa druge strane Holandija je grupnu fazu završila na trećem mjestu sa četiri boda, ali će i ona igrati u osmini finala, kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Austrija je danas vodila 1:0 i 2:1, Holandija dva puta stizala do izjednačnja, ali treći put nije mogla. Već u šestom minutu Austrijanci su stigli do vođstva - Pras je ubacio loptu sa lijeve strane, a Malen, u želji da otkloni opasnost, zatresao sopstvenu mrežu.

Već tada je bilo jasno da Holanđane čeka težak posao, a u 10. minutu dobru priliku nije iskoristio Rejnders, koji je slabo zahvatio loptu.

Sredinom prvog poluvremena sjajnu priliku nije iskoristio Malen, a na drugoj strani je Verbrugen zaustavio prvo Sabicera, pa Arnautovića.

Drugo poluvrijeme je počelo odlično za "lale" - Austrija je u 47. minutu izgubila loptu, Ćavi Simons povukao kontru i asistirao Gakpu, koji je izjednačio.

U 54. minutu je Van Dajk, nakon kornera šutirao preko gola, a onda je pet minuta kasnije Austrija opet povela - Sabicer je dugo čuvao loptu, pronašao Griliča koji je centrirao, a Šmid glavom zatresao mrežu za 2:1.

Uslijedilo je zatišje, da bi u 75. minutu holandske navijače na noge digao Depaj - prethodno je Veghorst nadvisio čuvara i glavom asistirao saigraču koji je rezultat.

Ali, ni to nije bilo dovoljno ekipi Ronalda Kumana. U 81. minutu je Sabicer zakucao loptu u mrežu, postigao treći gol za Austriju na današnjem meču i postavio konačan rezultat.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!