[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/11\/23\/nagradjeni-btmf-2023.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/11\/23\/100x73\/nagradjeni-btmf-2023.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/11\/23\/nagradjeni-btmf-2023.jpg","size":"109.34","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Nagrada za najbolje: PRIZMA i za Turističku zajednicu Kantona Sarajevo

Prije više od četvrt vijeka, tačnije 1997. godine, redakcija magazina  „Turistička prizma“ pokrenula je međunarodnu  akciju pod nazivom - Za novi kvalitet u turizmu, koja je prvo vođena  na prostorima Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, da bi je ubrzo proširili na ukupan prostor ex YU, zatim na Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku i Albaniju. Od početka pa do danas, ideja vodilja je bila da se na jedan poseban način, doprinese podizanju nivoa turističkih usluga i podstakne inovativnost u turističkoj privredi.

Specifičnost ove akcije je da je vode turistički novinari iz zemalja  regiona, kao dobri poznavaoci dešavanja na terenu. Naime, novinari članovi žirija su jedini predlagači i donosioci odluka o nagrađenima, a PRIZMA i povelja se dodjeljuje u 12 kategorija, međutim, praksa je pokazala  da žiri nikada nije dodijelio priznanja u svim kategorijama u jednoj  godini, što dovoljno govori o oštrim kriterijumima prilikom nominacije i odlučivanja. Međunarodni novinarski žiri je tako i ove godine dodijelio samo 10 priznanja.

img-58b49604bc4e0de7b18c09a44046e84a-v.jpg

Nagrade u vidu statua koje simbolizuju zarotiranu prizmu u prostoru i povelja, svečano su uručene  dobitnicima na Beogradskom turističkom & MICE forumu 22.11.2023. godine održanom na  Beogradskom sajmu.

Nagrađeni po kategorijama:

Kategorija ­– DMO – Destinacijska menadžment organizacija

  Prizme su dodijeljene turističkim organizacijama Grada Novog Sada i Opštine Kotor, kao i   

  Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo

Kategorija – Zdravstveni turizam

  Daruvarske toplice, Hrvatska

Kategorija – Wellness i Spa centri i hoteli

  Hotel Borovi, Sjenica, Srbija

Kategorija – Nautički turizam

  Biograd na moru, Hrvatska

Kategorija – Poslovni hoteli

  Hotel „Jelena”, Banja Luka, BiH

Kategorija – Mali hoteli

  Hotel Rozka, Krvavec, Slovenija

Kategorija – Manifestacioni turizam

  Turistička organizacija Opštine Kučevo, Srbija

Kategorija – Prateće delatnosti, usluge i proizvodi u turizmu

  Info center SOS Proteus, Kranj, Slovenija

img-8539981fad498fbae32ae631d71e7c0b-v.jpg

 

Podsjećamo, dugogodišnji turistički novinar, Novosađanin Đorđe Mihajlović,  idejni  tvorac i vlasnik magazina Turistička prizma, dobro je poznat i veoma cijenjen  u turističkim krugovima ne samo širom Srbije već i regiona i Balkana. Autor je i urednik istoimene radijske  emisije,  pokretač  je izbora i dodjele nagrade pod nazivom „Za novi kvalitet u turizmu“ . Više na:

ĐORĐE MIHAJLOVIĆ,TURISTIČKI NOVINAR,STRUČNJAK, VIZIONAR: BUDUĆNOST REGIJE JE UVEZIVANJE TURISTIČKE PONUDE

(Foto: Redakcija Turističke prizme)

 

 

 

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!