[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/29\/nebojsa-vukanovic-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/29\/100x73\/nebojsa-vukanovic-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/29\/nebojsa-vukanovic-2.jpg","size":"112.39","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / BiH

Vukanović zs START: Vozila NSRS ne mogu sipati gorivo jer nije plaćen račun, a Dodik spominje nekakve milijarde

Predsjednik RS Milorad Dodik sinoć je gostovao u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića gdje je, između ostalog,  kazao kako postoje različite izjave u FBiH, ali da nema nikakve ambicije za secesiju. Međutim, upozorio je da ukoliko se ne mogu uspostaviti korektni odnosi da je RS spremna da se razdruži s Federacijom BiH. Dodao je da „spreman dati 2 milijarde obeštećenja FBiH, da za 10 godina isplati svoje neke stvari i da Potočare eksteritorijalno da Bošnjacima…“

U komentaru za portal Startbih.ba, Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red i zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske kazao je kako je cijeli sinoćnji nastup bio sramotan.

-Jasno je da je Milorad Dodik manipulista i populista. U sinoćnjem gostovanju se vidjelo da je on potpuno dezorijentisan, da je iz minute u minut sam sebe demantovao, te otcijepićemo se te nećemo se otcjepiti, čas voli četnike, čas partizane, čas ima para, a čas nema para.. On je vrlo kontradiktorna i podjeljena ličnost koja ostavlja iza sebe pustoš. Njegov nastup je bio bruka i sramota za jednog predsjednika. Potpuno ne državničko ponašanje. Gostovanje nije vrijedno skupa pored nekog seoskog granapa. Njegovo vrijeme je prošlo. Spominje nekakve milijarde koje će dati. Ali evo vam jedan podatak. Vozila  Narodne skupštine RS ne mogu sipati gorivo jer nije plaćen račun Nestro-u. Ne može da plati gorivo i račune, a spominje nekakve milijarde, davanje Potočara Bošnjacima....Cijelo njegovo gostovanje je bilo ispod svakog nivoa. Jedini izlaz iz ove krize je da ode sa svih funkcija i da nas ostavi da živimo normalnim životima bez tenzija i stalnih napetosti koje produkuje on i njegovi koalicioni partneri poput Rame Isake, Dine Konakovića i ostalih – kazao je Vukanović.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!