[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/xz.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/100x73\/xz.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/xz.jpg","size":"64.23","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Poceko objavio konačan spisak za kvalifikacije za OI

Selektor košarkaške reprezentacije Italije, Đanmarko Poceko objavio je konačan spisak igrača za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Italije će učestvovati na kvalifikacionom turniru u Portoriku, a nalazi se u grupi sa domaćinom turnira i Bahreinom. U drugoj grupi su Meksiko, Obala Slonovače i Litvanija. Pobjednik turnira ide na Olimpijske igre.

Na spisku su: Marko Spisu (Saragosa), Niko Menion (Vareze), Avudu Abas (Virtus), Stefano Tonut (Olimpija Milano), Danilo Galinari (Milvoki), Nikolo Meli, Đampaolo Rići (Olimpija Milano), Đordano Bortolani (Olimpija Milano), Guljelmo Karuso (Olimpija Milano), Ahile Polonara (Virtus), Alesandro Pajola (Virtus) i Džon Petrućeli (Breša).

Kvalifikacije su na programu od 2. do 7. jula.

izvor:Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!