[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/28\/xd.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/28\/100x73\/xd.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/28\/xd.jpg","size":"85.57","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Piksi ne prihvata neuspjeh: Fijasko je kad izgubite 7:0 i pijančite po Minhenu i Augzburgu

Dragan Stojković je bivši selektor Srbije - čeka se samo potvrda Fudbalskog saveza, ali nakon javnog nastupa predsjednika države Aleksandra Vučića jasno je da je Piksi završio misiju.

Uprkos tome što je pred odlazak na Euro potpisao do 2026, zaključno sa Mundijalom...

Srpski mediji redom navode da je saradnja praktično završena, mada konačan rastanak nije jednostavan i FSS sada pokušava da prođe što jeftinije u cijeloj priči. Navodno, za privremeni raskid ugovora bi trebalo da selektoru isplati čak milion eura...

„Čekali ste neuspjeh. Izvolite - udarajte, pljujte, vrijeđajte”, rekao je Stojković novinarima sinoć na beogradskom aerodromu.

Srbija je imala dva boda u grupi u kojoj je Engleska bila prvoplasirana sa pet. Danska i Slovenija su prošle sa po tri.

„O kakvom fijasku pričamo? Fijasko je kada izgubite 7:0, kada pijančite po Minhenu i Augzburgu, tučeš se na treningu... Mi smo uzeli dva boda i ko nas je nadigrao? Ne možete da kažete da su to uradile Engleska, Slovenija i Danska”, dodao je Piksi.

Na pitanje da li ostaje selektor odgovorio je:

„Nisam ja rijaliti i ne treba da se prave senzacije. O mom statusu drugi odlučuju”, poručio je Stojković.

Osvrnuo se i na spekulacije da je nekoliko igrača poručilo da neće igrati za nacionalni tim dok je on na klupi.

„O tome ću govoriti kada budem vidio zvanične izjave. To su sve dezinformacije i spekulacije. Želite da pravite probleme gdje ih nema. Slobodno kritikujte, tu sam da primam udarce. Nemojte da dirate reprezentaciju”, kazao je Stojković.

Najteže udarce je, ipak, primio od predsjednika države koji se javio direktno iz Brisela:

„Ovo je debakl. Mnogo smo novca uložili i ljudi u Srbiji su zaslužili mnogo bolje rezultate. Tu ima bezbroj problema, svi smo kao zadovoljni, srećni i nikom ništa, ali nismo banana zemlja u kojoj se nešto rješava za jedan dan ili preko noći emotivnim reakcijama. Nisam ništa rekao oko selektora niti oko bilo koga drugog, osim što sam kazao da očekujem velike promjene u našem fudbalu”, jasan je bio Vučić.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!