[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/21\/xc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/21\/100x73\/xc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/21\/xc.jpg","size":"53.64","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Alex Caruso prešao iz Chicaga u Oklahomu

Chicago i Oklahoma dogovorili su trejd u kojem će Josh Giddey preći u redove Bullsa, a Alex Caruso ide u City Thundere.Caruso će biti dodatak ionako jakoj spoljnoj liniji Oklahome, on je bio želja GM-a franšize Sema Prestija, jer svojim iskustvom može doprinijeti da Thunder naredne godine djeluje još ozbiljnije u napadu na sam vrh. Podsjećamo, Caruso je u sezoni iza nas bio u sastavu druge defanzivne petorke lige.

Giddey, koji iza sebe ima sjajnu sezonu u Oklahomi, jednostavno ide tamo gdje može dobiti više prostora na poziciji organizatora igre i gdje generalno može imati više prostora da iskaže svoj pun potencijal, i više loptu u rukama.

Australijanac, naravno, može doprinijeti i na pozicijama beka i niskog krila.

Giddey bi u Čikagu trebalo da dobije više slobode u igri kako bi njegov talenat i igra došli do punog izražaja.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!