[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/21\/xk.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/21\/100x73\/xk.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/21\/xk.jpg","size":"67.83","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

UEFA ne dozvoljava Mbappeu da igra sa maskom u bojama Francuske zastave

Kylian Mbappe na sljedećoj utakmici sa Nizozemskom može da igra, ali bez nove maske u bojama Francuske.

Mbappe je povrijedio nos na prvoj utakmici Francuske sa Austrijom na Evropskom prvenstvu. Poslije pregleda, ustanovljeno je da će jedan od najboljih igrača svijeta moći da nastavi turnir, ali sa maskom na lici kako bi nos zaštitio.

Međutim, UEFA mu ne dozvoljava da igra sa svojom novom maskom u bojama francuske zastave, jer maska nije jednobojna. Po propisima UEFA maska mora da ima jednu boju, pa ćemo novog fudbalera Real Madrida po svemu sudeći večeras vidjeti sa nekom drugom zaštitom na licu. 

Utakmica između Holandije i Francuske na programu je u 21 sat. 

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!