[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/21\/xs_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/21\/100x73\/xs_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/21\/xs_1.jpg","size":"147.10","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Slovačka želi da kruniše veliku pobjedu na startu

Najveću senzaciju u dosadašnjem dijelu Evropskog prvenstva priredila je Slovačka, koja je na startu grupe E minimalnim rezultatom savladala Belgiju 1:0.

Gol Šranca protiv „đavola“ približio je Slovake nokaut fazi, a tamo bi mogli da se nađu ako danas (15) u Diseldorfu savladaju Ukrajinu, koja je na startu prvenstva nadigrana i ubjedljivo poražena od Rumunije (3:0).

Slovaci ne žele da im se ponovi prethodni Euro. Tada su na startu takođe slavili (savladali Poljsku), a onda pretrpjeli poraze od Švedske i Španije, pa je sve bilo gotovo.

- Dali smo sve od sebe protiv Belgije, pobijedili smo sjajnu ekipu. Ostvarili smo bitnu pobjedu, ali moramo još da radimo. Ako želimo da ostvarimo naše snove, moramo da dobro da radimo i na sljedećim utakmicama. Moramo da imamo mentalitet da možemo da se takmičimo sa svim ekipama - rekao je selektor Slovačke, Franćesko Kalcona.

Malo ko je očekivao trijumf Slovaka na startu Eura.

- Možda neki nisu očekivali da ćemo da pobijedimo Belgiju. Ali, srećan sam što smo ih demantovali. Osvojili smo tri boda, ali posao još nismo završili. Moramo ozbiljno da pristupimo narednom meču - rekao je defanzivac Slovaka David Hancko.

Ukrajina je na startu ubjedljivo izgubila od Rumunije.

- Gledali smo snimak njihove utakmice. Imaju odlične, talentovane igrače, koji igraju u velikim klubovima. Moramo da budemo veoma oprezni. Ne razmišljamo o remiju, samo o pobjedi - jasan je Hancko.

Iza Ukrajinaca je loša prva utakmica. Ako žele da ostanu u trci za plasman u nokaut fazu, danas nemaju izbora - moraju da pobijede.

- Protiv Rumuna smo imali posjed lopte, ali nismo stvarali šanse. Niko nije očekivao poraz. Protiv Slovačke nas čeka ozbiljna utakmica. Prvo ćemo da obavimo razgovor, a onda da se spremimo za taj meč - rekao je selektor Ukrajinaca, Sergej Rebrov.

Napad Ukrajine mora da uradi dobar posao.

- Ne želimo da tražimo izgovore, izvinjavam se navijačima. Na papiru smo bili favoriti protiv Rumuna, ali to nismo pokazali na terenu. Imamo još dva meča i moramo da popravimo situaciju. Slovačka se dobro brani, izbalansirana je ekipa. Njihovi štoperi su odlični, igrali su sjajno protiv Belgije. Očekuje nas težak posao - rekao je napadač Ukrajine Artjom Dovbik.

Vjerovatni sastavi - Slovačka (4-3-3): Dubravka - Pekarik, Vavro, Škirnjar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Šranc, Boženik, Haraslik.

Ukrajina (4-3-3): Lunjin - Konplija, Zabarnij, Matvijenko, Zinčenko - Šaparenko, Braško, Sudakov - Cigankov, Dovbik, Mudrik.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!