[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/20\/danska-policija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/20\/100x73\/danska-policija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/20\/danska-policija.jpg","size":"92.44","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Danska policija uhapsila Petera Madsena nakon bijega iz zatvora

Danske vlasti uhapsile su u utorak Petera Madsena koji je osuđen za ubistvo švedske novinarke Kim Wall  2017. godine u podmornici koju je vlastoručno napravio, a nakon što je nakratko pobjegao iz zatvora, saopćila je policija za Reuters.

Danska policija saopćila je ranije na Twitteru da je uhapsila muškarca u neposrednoj blizini prijestonice Copenhagena nakon što je pobjegao iz zatvora. Policija ga nije imenovala.

Hapšenje se desilo u blizini zatvora u kome Madsen služi kaznu doživotne robije.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!