[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/29\/l-088b58aa4ba3d11395df8724a27b0daf.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/29\/100x73\/l-088b58aa4ba3d11395df8724a27b0daf.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/29\/l-088b58aa4ba3d11395df8724a27b0daf.jpg","size":"44.37","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / BiH

Krišto informirala PS BiH i Kolegij za EU integracije: Dijalog i zajednički dogovor predstavnika nadležnih institucija u BiH klj

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto informirala je članove Zastupničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH te članove Kolegija za europske integracije o prvom uvodnom sastanku izaslanstva Bosne i Hercegovine i Europske unije koji je održan 24. 4. 2024. godine i ocijenila ključnim u narodnom razdoblju otvaranje prostora za dijalog i zajednički dogovor.

U pisanom dopisu predsjedateljica Krišto je ocijenila da je prvi sastanak nakon otvaranja pristupnih pregovora rezultirao pregledom narednih koraka za pregovarački proces, kako za pripremu pregleda pravne stečevine EU-a, tako i za pregled pregovaračke strukture, uoči predstojeće međuvladine konferencije.

Istaknula je kako se samo zajedničkim naporima i odlukama donesenim na potrebnim tijelima institucija u BiH može nastaviti kretanje prema Europskoj uniji te ostvariti napredak i na taj način unaprijediti prosperitet i stabilnost BiH.

U narednom razdoblju, navela je Krišto, očekuje se evaluacija Europske komisije Programa integriranja BiH, što je značajno za pripremu naredne faze bilateralnog screeninga usklađenosti zakonodavstva s pravnom stečevinom EU.

„Smatram kako je izuzetno značajno da upravo sada, kako na samome početku, tako i tijekom cijelog procesa, pokažemo odlučnost i predanost u uspostavljanju konstruktivnog dijaloga te da se vodi računa da u svakoj fazi budu uključene sve nadležne razine vlasti“, naglasila je Krišto i dodala kako proces integracije u EU, uz stručnu ekspertizu, mora uključivati aktivno sudjelovanje i žurno djelovanje političkih predstavnika institucija na svim razinama vlasti u BiH.

Predsjedateljica Krišto poručila je da će nastaviti djelovati unutar okvira dijaloga, kompromisa i uzajamnog poštivanja, a sve kako bi BiH osigurala nastavak puta prema EU-u i bolju budućnost za sve u Bosni i Hercegovini.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!