[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/29\/l-233092578c1dab904ba0bbfcfbec0839.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/29\/100x73\/l-233092578c1dab904ba0bbfcfbec0839.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/29\/l-233092578c1dab904ba0bbfcfbec0839.jpg","size":"55.92","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel  

Jedan od najiščekivanijih muzičkih festivala regije – Banja Luka Fest, ove godine će od 4. do 6. jula na banjalučkoj tvrđavi Kastel ugostiti svjetskog virtuoza Hausera, najveću rok grupu na našim prostorima Bijelo dugme i umjetnički par koji svi volimo Jelenu Tomašević i Ivana Bosiljčića.

Ove godine festival 4. jula otvara jedinstven nastup Hausera koji će se publici Banja Luka Festa pokloniti u okviru svjetske turneje „Rebel with a cello“. Buntovnik na violončelu i nekadašnji član planetarno popularnog sastava „2 CELLOS, jedna je od najautentičnijih i najsenzacionalnijih pojava na svjetskoj sceni.

Druge večeri festivala, 5. jula bićemo dio slavljeničke turneje rok grupe Bijelo dugme, koja ove godine obilježava 50 godina postojanja. „Ružica si bila“, „Pristao sam biću sve što hoće“, „Ako ima boga“, „Za Esmu“, samo su neke od pjesama koje „Dugmići“ u okviru slavljeničke turneje izvode u rok sastavu! Pjesme Bijelog dugmeta na Banja Luka Festu zvučaće baš onako kako ih pamtimo, kao velike rok himne svirane uz glasne gitare i bubanj, čiji ritmovi pokreću mase već decenijama.

A za kraj ovogodišnjeg Banja Luka Festa, uživaćemo u „Simfoniji u dvoje“, zajedničkom nastupu Jelene Tomašević i Ivana Bosiljčića u pratnji Simfonijskog orkestra Narodnog pozorišta Republike Srpske. Iako su oboje osvjedočeni umjetnici, ovaj slavni par do sada nije održao nijedan zajednički koncert, pa je ovo prava premijera!

Raskošni i jedinstveni muzički programi, kao i vrhunska produkcija čine prepoznatljivim ovaj festival koji je već ugostio najveće zvijezde današnjice: Marizu, Yasmin Levy, Luz Kasal, Nemanju Radulovića, Stefana Milenkovića, uz domaće velikane: Zdravka Čolića, Bajagu i Instruktore, Mariju Šerifović, Josipu Lisac…

Kao prijatelj muzike, kompanija m:tel je i ove godine generalni pokrovitelj magičnog festivala na tvrđavi Kastel, koja samo za ovu priliku postaje ekskluzivna koncertna dvorana na otvorenom, sa crvenim tepihom i sjedećom platformom, na koju u Banja Luku stižu gosti iz cijele regije.

Ulaznice za ovogodišnji festival dostupne su u sistemu kupikartu.ba, u agenciji „Stars&more“ i  na platou ispred Robne kuće „Boska“ u Banjoj Luci.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!