[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/mi-izbjeglice.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/100x73\/mi-izbjeglice.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/mi-izbjeglice.jpg","size":"303.70","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

U Historijskom muzeju BiH izložba 'Mi izbjeglice' posvećena migracijama

 "Mi izbjeglice" naziv je izložbe koja će kao rezultat saradnje Historijskog muzeja BiH, Goethe-Instituta u BiH, Akademije scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu i Leibniz Instituta za istočne i jugoistočne evropske studije Univerziteta u Regensburgu, biti otvorena u četvrtak, 14. novembra, u Historijskom muzeju BiH.

Postavka govori o jednoj od najosjetljivijih tema savremenog društva - a to je pitanje izbjeglištva i migracija. Iako će kroz izložbu biti predstavljena iskustva građanki i građana BiH, čije izbjeglištvo je posljedica rata 1992.-1995., izložba je posvećena svim ljudima koji se suočavaju s problemom migracije – i kroz historiju, i danas.

Taj istraživačko-umjetnički projekt fokusiran je na lične priče koje će postati dijelom arhiva Historijskog muzeja BiH.

Kustosica izložbe je Danijela Dugandžić, najavljeno je iz Historijskog muzeja BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!