[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/29\/domine.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/29\/100x73\/domine.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/29\/domine.jpg","size":"71.05","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Mladi duo Domine: Pjesma "U nevolji" nastaje kao odgovor na svakodnevne strahove i dileme koji nas muče

Domine je mladi  kantautorski duo iz Sarajeva koji objavljuje novu pjesmu pod nazivom  „U nevolji“ . To je četvrta u ciklusu od šest pjesama koje je ovaj duo, Ema Burnazović i Irnes Divjan, napisao i snimio u prethodnom periodu.

Život kakav smo poznavali u vrijeme nastajanja tih pjesama se u cijelom svijetu zaustavio, mučila su nas razna pitanja i javljale su se svakodnevne dileme. Razmišljali smo o tome da li će muzika biti ista kao prije, hoćemo li opet imati priliku nastupati, kako će život izgledati ubuduće, priča nam ovaj mladi dvojac o svojim mukama i dilemama.

unnamed.jpg

-Tada smo odlučili okrenuti novi list, a ova pjesma se javila kao duhovna potreba da se "požalimo" nekoj višoj sili, da zatražimo pomoć, inspiraciju od metaforički nazvanog, anđela kako pjesma kaže. Nije bilo puko pisanje pjesme već potreba da dobijemo vjetar u leđa da nastavimo dalje. To je rezultiralo ovom pjesmom koja označava momenat kad shvatamo da je pisanje pjesama naša zona komfora i naš najbolji prijatelj kojem uvijek možemo reći ono najdublje u nama što će nam pomoći da prevaziđemo neku prepreku i krenemo dalje- pojašnjavaju nam te dodaju da u ovoj pjesmi, kao i u prethodnim, zapravo vode razgovor sa samim sobom,  što je kako kažu svim ljudima zajedničko a njima način da dođu do svoje publike. 

-Poruka pjesme je da među koliko god zidova se u životu našli, moramo u sebi potražiti snagu da prevaziđemo trenutak slabosti. Potrebna je upornost, strpljivost i najviše od svega hrabrost da se sa problemom suočimo jer je ipak, na kraju krajeva, svaki problem privremen. Lokacije na kojima smo snimali spot su prostorije Srednje muzičke škole Sarajevo i Likovne akademije Univerziteta u Sarajevu čijim se upravama ujedno zahvaljujemo na susretljivosti.  Također, zahvaljujemo se našem prijatelju i kolegi Vedranu Tomičiću koji je podigao kvalitet našeg novog spota za stepenicu više, te nam tako pomogao da i vizuelno publici dočaramo novu pjesmu onako kako smo željeli. Veliko hvala i ljudima koji su cijeli projekat propratili kroz objektiv fotoaparata i zabilježili najbolje momente, Edisu Halimanoviću i Dalili Selimović- poručuju nam Domine.

Autori teksta pjesme „U nevolji“ su Ema Burnazović, Irnes Divjan,  autori muzike Irnes Divjan, Ema Burnazović; autori aranžmana Irnes Divjan, Ema Burnazović; Miks i master: Irnes Divjan,  video produkcija je VEX Production; režija / kamera: Vedran Tomičić montaža / color grading: Vedran Tomičić; Fotografija: Edis Halimanović, Dalila Selimović.

Pogledajte i poslušajte njihovu novu pjesmu:

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!