[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/12\/nhl.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/12\/100x73\/nhl.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/12\/nhl.jpg","size":"110.62","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Trenutak užasa u NHL-u; samo zahvaljujući brzoj reakciji medicinskog osoblja sportski svijet nije opet zavijen u crno

U profesionalnim sportovima bila je već jako puno slučajeva u kojima su igrači umirali na terenu zbog problema sa srcem. Takve ružne scene u kratkom roku obilazile su svijet i nitko nije mogao ostati imun na te prizore.

Ni američka profesionalna hokejaška liga nije imuna na takve trenutke. Zadnji se dogodio noćas na utakmici između St. Louis Bluesa i Anaheim Ducksa kada se na klupi za rezervne igrače srušio Jay Bouwmeester (36). Branič Bluesa posegnuo je za bočicom vode i doživio srčani udar.

Utakmica je prekinuta, medicinska služba brzo je reagirala i odmah pružila potrebnu pomoć nesretnom hokejaškom veteranu. Kada su ga reanimirali i stabilizirali, prevezen je u bolnicu. Trenutačno je u stabilnom stanju, a liječnici vrše pretrage kako bi otkrili uzrok koji je zamalo bio koban za Bouwmeestera čiji je život spašen upravo odličnom reakcijom medicinskih djelatnika u dvorani.

Utakmica se nije nastavila, bit će odigrana naknadno, a rezultat je u prvoj trećini bio 1:1. Bouwmeester je u tome razdoblju na terenu proveo pet minuta.

                                                                                                                                                                                                                                    izvor:tportal.hr

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!