[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/12\/aa_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/12\/100x73\/aa_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/12\/aa_1.jpg","size":"116.90","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Europski prvak Vardar u haosu

Evropski rukometni prvak Vardar i dalje je u velikim financijskim problemima. Njihov Christian Dissinger u jesen 2018. iz Kiela je stigao u Skopje, no već sada je najavio raspad momčadi jer većina kolega pola godine ne dobiva plaću.

"Trenutačno je vrlo komplicirana situacija za nas. Većina momčadi nije primila plaću šest mjeseci. Dobijemo samo dio", rekao je Nijemac pa dodao:

"Ovdje možete preživjeti s 300 eura, ali je stresna i nepotrebna situacija. Potrebno je čudo da ovdje ostanem i sljedeće sezone."

Neki igrači su već pronašli klubove za iduću sezonu poput Daniila Shiskareevea koji je potpisao za mađarski Veszprem. Dainis Krištopans odlučio se za PSG.

Inače, problemi su nastali prošle godine nakon što je ruski vlasnik Sergej Samsonenko objavio da se povlači. Rukometaši su bez plaća uspjeli šokirati Europu i drugi put u povijesti postati europski prvaci.

Samsonenko je izjavio da odlazi zbog nedostatka novca. Prilikom preuzimanja makedonskog velikana, koji je dobio za 81 tisuću eura, obvezao se godišnje u klub ulagati milijun i pol eura. 

"Od sedam godina u sportu, ovo je već treća u kojoj se mučim iz dana u dan u financiranju kluba konstantnim posuđivanjima i zaduživanjima. Osim toga imam u svojoj tvrtki više od pet tisuća zaposlenih ljudi, tu su i njihove obitelji i ne želim ih ugrožavati konstantno uzimajući novac za sport", poručio je prošle godine Samsonenko koji je osvojio dvije Lige prvaka s rukometašima i jednu s rukometašicama.

                                                                                                                                                                                                                                     izvor:klik.hr

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!