[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/12\/qq.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/12\/100x73\/qq.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/12\/qq.jpg","size":"86.97","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Čudesni Zion i dalje dominira NBA svijetom

Zion Williamson nastavlja oduševljavati NBA svijet. Najnovije NBA čudo sinoć je ostvarilo najbolji učinak svoje karijere.

Williamson je vodio New Orleans Pelicanse do domaće pobjede protiv Portland Trail Blazersa 138:117, a susret je završio s 31 poenom, devet skokova, pet asistencija i jednom ukradenom loptom.

Zion je ponovno pokazao svoj puni repertoar oko obruča, sigurno završavajući s obje ruke pod kontaktom, uz nekoliko posebno atraktivnih zakucavanja. Impresivan je bio i s linije slobodnih bacanja pogodivši 11 od 14 pokušaja. To je segment igre u kojem se najviše mučio do ove utakmice, gađao ih je oko 60%, ali iz meča u meč sve je bolji.

Nakon što je prva tri mjeseca sezone propustio zbog ozljede, Zion igra briljantno otkako se vratio. U devet utakmica na prosjeku je od 21 poena i 7,7 skokova, što je izvrstan prosjek za rookie igrača.

Zion Williamson je košarkaš o kojem se najviše priča još otkako je 2003. direktno iz srednje škole u Cleveland Cavalierse stigao LeBron James. Najviše zbog toga što Williamson ima nevjerojatnu skočnost, brzinu i eksplozivnost za čovjeka koji je visok 198 centimetara i ima 129 kilograma.

Stil igre mu je sličan Charlesu Barkleyju, ali ima skočnost LeBrona Jamesa u naponu snage pa je primjer košarkaša kakvog u povijesti košarke nismo vidjeli. Ima samo 19 godina, a zbog spomenutog atleticizma postao je senzacija već u srednjoj školi.

Stručnjaci su jedino zabrinuti što ima 129 kilograma jer strahuju da bi zbog takve mase i stila igre mogao imati velikih problema s ozljedama.

 

                                                                                                                                                                                                                         izvor; index.hr

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!