[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/04\/cg.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/04\/100x73\/cg.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/04\/cg.jpg","size":"358.54","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Rukometašice Crne Gore pobjedile su Rumuniju sa 27:26

Rukometašice Crne Gore pobjedile su Rumuniju sa 27:26, iako sredinom drugog poluvremena gubile sa 21:17. Na taj način izborile su plasman u drugu fazu Svetskog prvenstva i mirno čekaju derbi poslednjeg kola protiv Španije.

Prevagu na tasu popularnih „lavica“ u dramatičnom meču donjele su Jovanka Radičević sa sedam, Milena Raičević sa pet, Đurđina Jauković sa četiri, Katarina Bulatović sa tri, odnosno Majda Mehmedović i Jelena Despotović sa po dva gola. Kod Rumunije, Kristina Neagu je postigla 11, Elena Dače i Gabrijela Perianu po četiri gola.

Prvo poluvrijeme donjelo je igru gol za gol, a nerešiva enigma za odbranu Crne Gore bila je Kristina Neagu koja je nekoliko godina nosila dres Budućnosti. Na semaforu je pisalo 13:12 za Rumuniju, a evidentno je bilo da su izabranice Pera Johansona umorne od duela i pobjede nad Mađarskom u minulom kolu.

U nastavku meča kola su krenula nizbrdo po selekciju Crne Gore. Neagu je pogađala iz svih pozicija, odbrana je bila isuviše mekena, a ishitrena rešenja u napadu samo su pogoršavala situaciju, pa su Rumunuke pobegle na 21:17. .

Djelovalo je da je sve gotovo, da pomoći nema. Međutim, popularne „lavice“ su se restartovale, zaigrale odbranu kako znaju i umeju, usledila je serija golova iz tranzicije, pa je na semaforu pisalo 22:21 na deset minuta pre kraja. Jasno je bilo da sledi rat nerava, a ono što je bilo važno u tom trenutku, Crnoj Gori je i remi garantovao plasman u drugu rundu Svetskog prvenstva. 

Crna Gora je u samoj završnici vodila sa 25:23, Neagu je pogodila za 25:24, Majda Mehmedović pogodila okvir gola, a Marina Rajčić sjajnom intervencijom sačuvala gol viška na 60 sekundi pre kraja. Johanson je zatražio tajm-aut, kako bi smirio ekipu, napravio plan za osvajanje kompletnog plena.

Plan je urodio plodom. Jelena Despotović je pogodila za 27:25, Rumunija imala vremena da smanji na 27:26 i ništa više od toga. Crna Gora ide u drugu fazu, sigurno ima dva boda u rukama, a od duela sa Španijom zavisi da će u glavnu rundu preći sa dva, tri ili četiri boda.U svakom slučaju, popularne „lavice“ nastavljaju borbu za ostvarenja sna, a to je u ovom trenutku mesto koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre. Da li mogu da se umešaju u borbu za medalju, ostaje da se vidi. Rumunija takođe može u drugu fazu, ako u poslednjem kolu pobedi Mađarsku.

                                                                                                                                                                                                                      izvor;sportklub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!