[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/15\/xa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/15\/100x73\/xa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/15\/xa.jpg","size":"54.06","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Nadal: Neću ići na Roland Garros ako ne budem spreman dati maksimum

Rafael Nadal brzo je završio učešće na Mastersu u Rimu i sad se nalazi na Mallorci, gdje se priprema za Roland Garros.

Španski As prenosi da će Nadal trenirati na svojoj Akademiji prije nego što ode u Pariz sa namjerom da učestvuje na Grand Slamu koji je osvajao 14 puta.

“Ne želim da igram na Roland Garrosu, ako moram da idem sa oprezom i bez mogućnosti da uložim maksimum, kao što je to bilo u Barceloni i Madridu. To je poseban turnir u mojoj karijeri, sa toliko sentimentalne vrijednosti. Biće teško ako ne budem bio tamo. Igraću samo ako se osjećam konkurentnim, samo ako mogu da dam 100 posto”, rekao je Nadal poslije Rima.

Posljednju titulu u Parizu osvojio je prije dvije godine kada je u finalu pobijedio Caspera Ruuda u tri seta.

Nadal je trenutno 276. igrač na ATP listi, ali i dalje nastupa pod zaštićenim rankingom kao 34. na svijetu. On se dodjeljuje igračima koji zbog ozbiljnih povreda prave duge pauze i ne mogu da brane bodove iz prethodne sezone.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!