[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/10\/xt_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/10\/100x73\/xt_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/10\/xt_1.jpg","size":"62.28","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Dominik Tim na kraju sezone završava karijeru

Nekadašnji grend-skem šampion i bivši treći igrač svijeta, Austrijanac Dominik Tim, objavio je da zbog teške povrede zgloba na kraju sezone završava karijeru.

“Sezona 2024. biće moja posljednja, odlučio sam da završim karijeru”, objavio je 30-godišnjak u videu objavljenom na Instagramu.

Među razlozima za ovu, kako je rekao, pomno promišljenu odluku, navodi stanje svog zgloba, ali i duboki osjećaj nemoći i depresije, koji ga muči već duže vrijeme.

Tim je rekao da je "zahvalan za nevjerovatno iskustvo koje je doživio, kroz uspone i padove, i uzbuđen zbog onoga što slijedi", ne navodeći detalje.

Tokom svoje karijere Tim je osvojio 17 turnira, uključujući US Open 2020. pobjedom u finalu protiv Njemca Aleksandera Zvereva, što je njegova jedina grend slem titula.

Uz dva finala Rolan Garosa i jedno na Australijan openu, igrao je i dva finala Mastersa u Londonu, takmičenja koje okuplja osam najboljih igrača sezone.

Austrijanac je morao da pauzira sredinom 2021. zbog napuknuća ligamenta u desnom zglobu i od tada nikada nije uspio da se vrati na svoj najbolji nivo, pa je 2022. potonuo na 352. poziciju.

Novak Đoković, svjetski broj 1, odao je Timu počast ove sedmice na turniru u Rimu, dok su kružile glasine o penzionisanju Austrijanca.

“Uvijek je pokazivao poštovanje na terenu,” rekao je Đoković, hvaleći njegov nevjerovatan jednoručni bekhend, njegovu snagu i intenzitet.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!