[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/01\/putin-xinhua-3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/01\/100x73\/putin-xinhua-3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/01\/putin-xinhua-3.jpg","size":"46.95","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Putin zakazao referendum za produženje svoje vladavine za 1. juli

Ruski predsjednik Vladimir Putin saopćio je u ponedjeljak da će referendum širom zemlje o ustavnim amandmanima koji mu omogućuju produženje vladavine biti održan 1. jula.

Govoreći tokom današnjeg sastanka s državnim zvaničnicima koji je prenosila televizija, Putin je izjavio da se tempo ruske epidemije koronavirusa usporio, dopuštajući izbornim zvaničnicima da se glasanje sigurno održi. Ukoliko budu usvojeni, ustavni amandmani omogućit će Putinu da ostane na vlasti do 2036. godine, ukoliko to izabere.

Referendum koji je bio prvobitno zakazan za april odgođen je zbog pandemije koronavirusa.

Zvaničnici su izvjestili Putina da će glasači također imati priliku da glasaju tokom šest dana prije 1. jula kako bi se smanjile gužve i povećala bi se sigurnost ljudi u jeku pandemije, prenosi Associated Press.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!