[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/29\/predstava-ermin-bravo.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/29\/100x73\/predstava-ermin-bravo.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/29\/predstava-ermin-bravo.jpg","size":"136.81","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Predstava 'Osramoćeni' 7. i 8. augusta u Zemaljskom muzeju BiH

Reprizne izvedbe predstave “Osramoćeni”, po tekstu Ayada Akhtara u režiji Dine Mustafića, bit će upriličene 7. i 8. augusta u 20 sati u botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja BiH.

Predstava, u kojoj su uloge ostvarili Ermin Bravo, Maja Izetbegović, Boris Ler, Snežana Bogićević I Faris Pinjo, bavi se problemima rasizma, ksenofobije, nacionalizma i vjerske netrpeljivosti u naizgled liberalnom i civilizovanom svijetu.

Nakon izvedbi bit će održan razgovor sa publikom. Moderator razgovora je glumac Sanin Milavić.

Ulaznice će biti u prodaji od 30. jula u auli Zamaljskog muzeja BiH od 10 do 19 sati radnim danom i 10 do 14 vikendom.

Rezervacije nisu moguće zbog ograničeng broja mjesta.

Produkcija Kontakt nagrađuje sa 2 X 2 ulaznice za izvedbe u augustu. Detalji nagradne igre na VIDEO

Partneri predstave su Zemaljski muzej BiH i Forum ZFD Bosne i Hercegovine, uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!