[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/19\/l-7fbaff753eec570ca19daf1ba3e5dbd6.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/19\/100x73\/l-7fbaff753eec570ca19daf1ba3e5dbd6.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/19\/l-7fbaff753eec570ca19daf1ba3e5dbd6.jpeg","size":"90.01","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Bradara prihvatila pokroviteljstvo manifestacije 'Dani Tolise'

 Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara prihvatila je visoko pokroviteljstvo nad ovogodišnjim izdanjem kulturne manifestacije "Dani Tolise", koja će biti održana od 1. do 9. juna u Tolisi.

Manifestacija, koja ove godine obilježava svoje 18. izdanje, promovira bogatu tradiciju i kulturu ne samo posavskog kraja, već i cijele Bosne i Hercegovine. Organizacijski odbor na čelu s predsjednikom Zaklade „Terra Tolis“ Danielom Dominkovićem sastao se danas s Bradara u Sarajevu kako bi predstavili planove i novosti ovogodišnjeg programa.

Ovogodišnji 'Dani Tolise' fokusirat će se na brojne programe, posebice književne večeri i likovne izložbe koje će, između ostalog, obilježiti desetogodišnjicu tzv. milenijske poplave koja je pogodila ovaj kraj. Manifestacija će također uključivati bogate sportske, zabavne i glazbene sadržaje, te će biti održan etno festival i cjelovečernji koncert Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado.

Tolisa, koja ima iznimnu važnost za očuvanje kulture i baštine, svake godine ugošćuje brojne posjetitelje koji žele doživjeti i slaviti jedinstvenu kulturu i tradiciju ovog kraja.

Bradara je izrazila zadovoljstvo što može podržati "Dane Tolise", manifestaciju koja ne samo da obogaćuje kulturni kalendar BiH, već i jača veze zajednice kroz kulturu, umjetnost i druženje, saopćeno je iz Ureda predsjednice Federacije BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!