[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/26\/l-b65e4a5f8edb275f6edb43dabf3e75b3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/26\/100x73\/l-b65e4a5f8edb275f6edb43dabf3e75b3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/26\/l-b65e4a5f8edb275f6edb43dabf3e75b3.jpg","size":"87.16","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Izaslanstvo Lovačkog saveza Herceg-Bosne kod predsjednice Vlade HNŽ-a

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Marija Buhač sastala se danas s izaslanstvom Lovačkog saveza Herceg-Bosne, koje su činili predsjednik Dragan Guberac, članovi Predsjedništva Stojan Musa i Mladen Čuturić te tajnik Saveza Ivica Lučić.

Razgovarali su o nizu aktivnosti koje Savez i njegove članice provode na terenu.

Guberac je istaknuo kako je u institucionalnomu, organizacijskom i stručnom smislu, Lovački savez Herceg-Bosne nezaobilazni čimbenik, pokretač i dionik svih pozitivnih procesa u lovstvu te promicatelj lovnih, kulturnih, povijesnih i nacionalnih znamenitosti hrvatskoga lovca i čovjeka u BiH, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

- Lovački savez Herceg-Bosne broji otprilike 10 tisuća članova, organiziranih u 55 članica od kojih su 43 lovačka društva i 12 gospodarskih društava. Našim je osnovnim ciljem planiranje i provedba jedinstvene lovne politike, razvoja i unaprjeđenja lovstva, uzgoja, zaštite i korištenja divljači, očuvanja prirodnoga staništa, biološke i ekološke raznolikosti, lovne izobrazbe, njegovanja lovačke etike i običaja te zaštite prirode i ljudskoga okoliša - kazao je ovom prigodom Guberac, naglasivši važnost primjene Zakona o lovstvu na terenu odnosno u lovištima.

Obećavši im nastavak potpore u djelovanju i ispunjavanju postavljenih ciljeva, predsjednica Buhač naglasila je važnost postojanja Lovačkoga saveza Herceg-Bosne.

- S obzirom na činjenicu da djelovanje lovačkih društava obuhvaća puno širi spektar aktivnosti od samoga lova odnosno da igraju značajnu ulogu u skrbi za prirodu i njezin održivi razvoj, osobito u očuvanju bioraznolikosti i zaštiti ugroženih vrsta, i dalje mogu računati na potporu Vlade HNŽ-a u svim društveno i ekološki korisnim projektima - kazala je predsjednica Vlade HNŽ-a.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!