[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/06\/xz.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/06\/100x73\/xz.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/06\/xz.jpg","size":"73.37","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Žrijeb za Masters u Rimu: Đoković kreće od kvalifikanta ili Safijulina

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković započeo je 424. sedmicu na vrhu ATP liste, a danas je saznao i potencijalne protivnike na Mastersu u Rimu.

Đoković je u prvom kolu slobodan, dok ga u drugoj rundi očekuje kvalifikant ili Roman Safijulin, koji je upravo poražen od srpskog tenisera u Monte Karlu.

Nakon toga Đoković bi mogao da igra sa Alehandrom Tabilom, pobjednikom čelendžera u Francuskoj ili Čehom Jakubom Menšikom.

Projektovani protivnici u osmini finala su Serundolo ili Hačanov, dok bi eventualni protivnik u četvrtfinalu trebalo da bude Kasper Rud, koji je bio bolji od Đokovića u polufinalu Monte Karla.

Projektovani protivnici u polufinalu su Aleksander Zverev ili Grigor Dimitrov.

Masters u Rimu na programu je od 9. do 19. maja, a zbog povrede neće igrati Janik Siner i Karlos Alkaras.

Titulu je prošle godine osvojio Danil Medvedev.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!