[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/06\/l-1db02cee1860011c262d3f02be8d51f2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/06\/100x73\/l-1db02cee1860011c262d3f02be8d51f2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/06\/l-1db02cee1860011c262d3f02be8d51f2.jpg","size":"74.81","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Pismo podrške Agronomskog i prehrambenog-tehnološkog fakulteta

Djelatnici Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru (SUM), njih 30 ukupno 33 stalno uposlenih, odlučili su pružiti podršku kolegama s Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije SUM-a, koji su za sutra najavili jednosatni štrajk upozorenja.

Djelatnici Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije ranije su najavili štrajk upozorenja zbog neujednačenosti plaća na sastavnicama Sveučilišta u Mostaru, a njihov poziva da se plaće ujednače na svim fakultetima odlučili su podržati djelatnici Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta.

„Ponukani stanjem u kojem se nalaze djelatnici Sveučilišta prinuđeni smo i mi dati svoj glas kako bi se napokon nešto učinilo na rješavanju problema na najvažnijoj instituciji hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Djelomično zbog nada i obećanja, djelomično zbog srama, a djelomično i zbog akademskog dostojanstva nismo javno istupali i oglašavali se o našem trajno lošem financijskom stanju od osnutka“, navodi se u priopćenju za javnost djelatnika Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta.

U priopćenju se dodaje kako je krajnje vrijeme da se počnu rješavati problemi koji prijete urušavanjem mostarskog sveučilišta.

„Odlaze nam ljudi u čije je akademsko napredovanje uloženo puno truda i sredstava, kako vlastitih tako i iz Republike Hrvatske. Potpora RH imala je plemenit cilj razvoja i očuvanja formiranja jedine visokoobrazovne ustanove na hrvatskom jeziku koja je trebala osigurati opstojnost Hrvata u BiH, ali naše vlasti pokazuju maćehinski odnos prema nama. Na koncu, puna podrška koju dajemo kolegama s 'Građevine', a i sudjelovanje u Sveučilišnom sindikatu koji će se osnovati, možda je jedina slamka spasa za našu instituciju“, poručili su djelatnici Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!