[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/26\/motokultivator.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/26\/100x73\/motokultivator.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/26\/motokultivator.jpg","size":"179.85","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Općina Hadžići dodijelila poljoprivrednicima mehanizaciju vrijednu 177.000 KM

Općina Hadžići je danas dodijelila 25 motokultivatora i 19 motokopačica s dodatnom opremom za 44 poljoprivrednika ukupne vrijednosti 177.000 KM.

Podijeljeno je deset motokultivatora snage 10 KS, 15 motokultivatora snage sedam KS i 19 motokopačica.

- Obradom imanja prije svega ćemo porodicama osigurati zdravu hranu, a oni koji žele malo više truda mogu proizvoditi i veće količine i plasirati ih na domaće tržište. Pomogli smo one koje je najviše pogodila ekonomska kriza izazvana pandemijom i pokazali smo drugima kako treba da se ponašamo u vremenu krize - poručio je načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović, saopćeno je iz te općine. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!