[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/zeljko-komsic1-25042018-hd.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/100x73\/zeljko-komsic1-25042018-hd.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/zeljko-komsic1-25042018-hd.jpg","size":"298.17","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Komšić osudio napad ispred sinagoge u njemačkom Halleu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić oštro je osudio napad koji se dogodio ispred sinagoge u njemačkom gradu Halleu, a u kojem su poginule dvije osobe. 

„Naojštrije osuđujem ovaj krajnje brutalan čin, koji se dogodio tokom obilježavanja jevrejskog praznika Jom kipur. Nadam se da će svi učesnici i organizatori ovog nedjela ubrzo biti privedeni i najoštrije kažnjeni. Nažalost, ekstremne idologije nikada ne miruju i u posljednje vrijeme susrećemo se sa sve radikalnijim nedjelima. Sve je više neprijateljskih stavova pojedinaca u obliku vjerske, nacionalne, socijalne ili rasne diskriminacije. 

Više nego ikada moramo biti odlučni u borbi protiv antisemitizma u Evropi i svijetu, borbi protiv rasizma, fašizma i svih oblika ekstremnih ideologija koje prijete civilizacijskim vrijednostima. Porodicama nevinih žrtava upućujem iskrene izraze saučešća, a povrijeđenima želim uspješan i brz oporavak, uime Predsjedništva Bosne i Hercegovine, građana Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime“, navodi se u saopćenju Predsjedništva BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!