[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/20\/xf.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/20\/100x73\/xf.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/20\/xf.jpg","size":"89.22","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Istorija u NHL: Srušen rekord poslije 59 godina

Iskusni hokejaš San Hose Šarksa (41) u duelu sa Vegas Golden Najtsima srušio je rekord Gordija Houa, poslije 59 godina, i ušao u istoriju NHL.Marlo je karijeru započeo u Šarksima davne 1997. i narednih 20 godina nosio je dres ekipe iz San Hosea. Uslijedila je dvogodišnja epizoda u Torontu, zatim kratak povratak u redove Šarksa, pa odlazak u Pitsburg, da bi se pred start ove sezone vratio u Kaliforniju.Njegov rekord nije ispraćen slavljem Ajkula protiv Vegasa, iako su imale vodstvo od 2:0 pogocima Knjižova u devetom i Gregora u 21. Vegas je preko Stouna u 22. i 44. poravnao rezultat, pa je meč otišao u produžetak. Tamo golova nije bilo i pitanje pobjednika rešavalo se u penal seriji, gde je jedini precizan bio igrač domaćih Tuh u prvoj seriji. Vegas je lider zapadne divizije sa 66 bodova. San Hose je šesti sa 41.

Aktuelni šampion Tampa Bej Lajtning savladao je Karolina Hurikejns kod kuće u produžetku 3:2. Odlučujući gol postigao je Gurde u trećem minutu dodatnog perijoda.

Prethodno je Tampa vodila sa 2:0, zahvaljujući Kilornu u 15. i Pointu u 23, da bi Karolina golovima Svečnikova u 31. i Skjeija u 42. izborila produžetak.

Hurikejnsi ostaju lideri Centralne divizije sa 63 boda. Lajtning je treći sa 62.

U ostalim mečevima, Florida – Kolumbus 4:2, Dalas – Detroit 3:2 poslije penala, Nešvil – Čikago 5:2, Arizona – Minesota 2:5, Kalgari – Otava 2:4, Edmonton – Montreal 4:1.

izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!