[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/26\/xx.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/26\/100x73\/xx.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/26\/xx.jpg","size":"54.75","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Romario se sa 58 godina vratio fudbalu, želi da odigra nekoliko minuta zajedno sa sinom

Legendarni brazilski fudbaler Romario vratio se treninzima sa 58 godina, skoro dvije decenije otkako je završio igračku karijeru, i trebalo mu je samo nekoliko minuta da pokaže šta ume.

Romario, svjetski šampion sa Brazilom iz 1994. godine postigao je dva gola dok je trenirao sa mnogo mlađim igračima fudbalskog kluba Amerika iz Rio de Žaneira, čiji je predsjednik.

Amerika će se ove godine takmičiti u drugoj diviziji šampionata države Rio de Ženeiro. U njenom sastavu je i Romarinjo, jedan od sinova bivše zvijezde Barselone.

"Moj najveći cilj ovdje je da imam priliku da igram sa svojim sinom. Mnogi sportisti imaju taj cilj. Lebron Džejms želi da igra sa sinom sljedeće sezone u NBA ligi. Tu šansu je imao i Rivaldo. I ja to želim", rekao je Romario novinarima poslije treninga u četvrtak.

Umoran poslije treninga, Romario se našalio da će mu uskoro trebati i nosila.

"Za čovjeka koji nije trenirao 16 godina, uspio sam malo da trčim. Želim da jedna stvar bude potpuno jasna - neću igrati cijelo prvenstvo. Moja ideja je da igram nekoliko minuta na nekim mečevima. Ono što je najvažnije je Amerika", rekao je Romario.

Amerika će prvu ligašku utakmicu odigrati 18. maja. Romario je postao predsjednik tog kluba 2023. godine, sa ciljem da ga vrati u prvu ligu.

Poznato je da Romario nije bio ljubitelj penala, ali izgleda da se predomislio.

"Ako dođe do penala, predsjednik kluba će tražiti da ga izvede. Ako trener kaže ne, biće otpušten, a predsjednik kluba će svakako izvesti penal", našalio se Romario.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!