[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/20\/dodik.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/20\/100x73\/dodik.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/20\/dodik.jpg","size":"72.01","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Dodik otkrio da prisluškuje opoziciju: Lukače, je li tačno ono što ti mene dostavljaš, je li tačno

Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a MIlorad Dodik okončao je na "spektakularan" način današnje zasjedanje Narodne skupštine RS.

Dodik se još jednom u svom maniru obračunao sa opozicijom tvrdeći da ne postoji izdaja ravna izdaji SDS-a i PDP-a koja je učinjena danas potpisivanjem Rezolucije o osudi ustaških i fašističkih režima.

Danas je indirektno potvrdio da se prisluškuje komunikacija pojedinih funkcionera opozicije u RS-u, prije svega Stanivukovića i Vukanovića, poručivši im da može da im dostavi šta mnogi o njima govore.

 

Obraćajući se zastupnicima SDS-a Nebojši Vukanoviću i PDP-a Drašku Stanivukoviću, upitao je "je li tačno ono da ti duguje pare...".

- Tačno znamo šta radite i srušićemo vas – dodao je Dodik.

Kritikujući način rasprave tokom skupštinskih zasjedanja i govore opozicionara, upitao je ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača:

- Šta ti Lukače radiš ovdje, što ih se bojiš? Ne treba nikoga tući, ali treba reći - istakao je Dodik.

Zatim je nastavio:

- Mi smo vlast, ko vas šiša što ste opizicija. Nosite se dođavola. Vi ste remetilački faktor u društvu - kazao je Dodik između ostalog.

- Nemojte dozvoliti da ovi džabalebaroši pokvare ovu situaciju u kojoj je odrađeno sve što je moglo. Ja razumijem političku borbu, ja sam bio u opoziciji. Ali, ovo nema smisla. Ti nisi ni izabran ti si  već si ex gradonačelnik. Ne možeš ni proći u svojoj partiji, da prođeš kod naroda. Ni tvoja partija ne želi da te kandiduje, pitaj ove iz SDS- ja im slušam telefone pa znam. Svi su protiv tebe-  rekao je Dodik pokazujući na Nebojšu Vukanovića iz SDS-a.

Dodik je dodao da ima pravo da sluša, te da će i on, kad i on bude predsjednik imati to pravo. Svoj fokus Dodik je tada prebacio na Vukanovića s kojim je svađa u NSRS konstantna pojava.

- Ovaj što laje , tl nema nigdje na svijetu! Šta je on o meni sve rekao, ja mu bar kažem u oči. Čovjek se ne skida s telefona. Sve najlošije kaže o onom, kako se ti prezivaš- Stanivukoviću. Oćete da vam donesem snimke? Obeć'o tineke  pare, pa ti nije dao, pa je postao loš- rekao je Dodik.

Nije problem u meni, nego u tebi- obraća se Dodik Vukanoviću. 

Je li Lukač je li ono što ti meni dostavljš, je li tako... Je li tako. Evo čovjk asvjedoka. Nema kako te blati, evo čovjeka svjedoka.

- Nema vlasti koja ne sluša opoziciju, tako i mi vas slušamo. Žali se Transparencyju, babi, tati,...kome hoćeš. Imamo pravio i slušamo vas. Znamo šta radite. Vi ste nemoćna i sterilna grupacija koja nema nikakve veze sa javnim, nacionalnim  i državnim interesom. Vi ste oni koji ovdje paradirate i mislite da ćete nešto dobiti. Evo, ja vam kažem da nećete dobiti. Izabrali ste najgoru moguću metodu, jer dižete nas. Vi nemate talenta za politiku-  zaključio je Dodik.

(Foto: Ilustracija)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!