[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/07\/xv_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/07\/100x73\/xv_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/07\/xv_1.jpg","size":"68.27","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Anthony Edwards stišava euforiju: Ne poredite me sa Michaelom Jordanom

Obišla je planetu sjajna partija mladog beka Minnesota Timberwolvsa Anthonyja Edwardsa protiv aktuelnog NBA šampiona Denvera.

Edwards je zatrpao koš Nuggetsa ubacivši im čak 43 poena, što je rezultiralo breakom Timberwolvsa u prvom meču polufinalne serije play-offa na Zapadu.

Nakon utakmice košarkaški analitičari bili su oduševljeni 22-godišnjakom. Legendarni Kevin Garnett, usporedio je Edwardsa sa najvećim igračem svih vremena Michaelom Jordanom.

“On je kao mladi Jordan iz ‘84. Rekao sam mu: ‘Čovječe, imaš šansu da budeš kao Michael Jordan'”, rekao je Garnnet.

Edwardov nastup prokomentarisao je i hrvatski stručnajk Aco Petrović.

“Nikada, ali baš nikada, nisam pristao da uporedim ikoga sa najvećim Michael Jordanom! Međutim, noćas sam postavio sebi hipotetičko pitanje. Anthony Edwards ima samo 22 godine i ukoliko nastavi da teroriše NBA ligu slijedećih desetak godina, da li je on taj?”, pitao se Aco Petrović.

Zbog ovih konstatacija oglasio se sam Edwards i zamolio ljude da ga ne upoređuju sa Jordanom.

“Želim da to prestane. On je najveći svih vremena. Ne mogu da se poredim sa njim”, rekao je Edwards.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!