[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/07\/xw.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/07\/100x73\/xw.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/07\/xw.jpg","size":"87.85","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Srušena posljednja nada o tituli, Fenerbahce kiksao na gostovanju kod Konyaspora

Nogometaši Fenerbahcea su u 35. kolu turske Superlige samo remizirali na gostovanju kod Konyaspora, a konačan rezultat je bio 0:0.

Fener je zaprijetio u 21. minuti susreta preko Dušana Tadića koji je sa vrha šesnaesterca šutirao, no pored gola da bi u 44. Ferdi Kadioglu probio i šutirao, no njegov udarac je zaustavio Jakub Slowik da bi na odbijenu loptu natrčao Mert Hakan Yandas i glavom šutirao preko gola što je bilo posljednje uzbuđenje u prvom dijelu pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

U nastavku je Fener krenuo na sve ili ništa pa je trener Ismail Kartal u igru uveo novog napadača Michyja Batshuayija umjesto veznjaka Merta Hakana Yandasa pa je i naš Edin Džeko u napadu imao više prostora. Dijamant je tako došao u četiri vrhunske prilike za postizanje golova i to u 50., 63. i 64. minuti susreta te 70., no nije uspio zatresti mrežu protivničkog golmana te je ostalo 0:0.

Edin Džeko je na terenu proveo svih 90 minuta dok Rade Krunić nije ulazio u igru i cijeli susret je gledao s klupe za rezervne igrače.

Gosti su u nastavku pokušali doći do pobjedničkog gola, ali u tome nisu uspjeli te je susret okončan podjelom bodova čime najviše mogu biti zadovoljni u redovima Galatasaraya.

Fenerbahce je tri kola prije kraja ostao drugi, ali sa šest bodova manje od najvećeg rivala Galatasaraya dok je Konyaspor 16. sa 36 osvojenih bodova.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!