[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/12\/credit-youtube-828x435.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/12\/100x73\/credit-youtube-828x435.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/12\/credit-youtube-828x435.jpg","size":"76.71","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Analitičar tvrdi da bi bogatstvo Elona Muska moglo dostići i bilion dolara

Prije nekoliko godina, Elon Musk je bio čovjek koji je bio na ivici - zbog problema sa proizvodnjom Teslina Modela 3, često je sapvao u uredu a tokom jednog intervjua konzumirao je i marihuanu) a dio analitičara upozoravao je kako je njegova automobilska kompanija blizu bankrota. O

Chamath Palihapitiya vjeruje kako će dionice Tesle u budućnosti samo rasti te je savjetovao investitore da podrže Muska i Teslu.
U intervjuu za američke medije upitao je ko se želi kladiti protiv Elona Muska, koji se konstantno bio jedan od najvažnijih poduzetnika na svijetu. Naglasio je kako bi upravo Elon Musk u budućnosti mogao postati prvi svjetski bilioner.
Prethodno smo mogli čitati predviđanja nekih analitičara da će, ako neka osoba postane teška bilijun dolara, to biti Jeff Bezos, no ne bismo se trebali iznenaditi ako tu cifru prvi dosegne Musk, s obzirom da je u posljednje vrijeme prestigao i Jeffa Bezosa po bogatstvu. 
Osoba koja se bude bavila poslovima oko klimatskih promjena bi mogla postati bilioner, kazao je prije nekoliko godina Palihapitiya, a kao favorite je stavio Muska ili nekoga sličnog njemu.
Da bi Muskovo bogatstvo  došlo do te nevjerovatne cifre, trebat će još puno vremena jer trenutno daleko od biliona i težak je “samo” oko 186 milijardi dolara.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!