[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/26\/xl.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/26\/100x73\/xl.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/26\/xl.jpg","size":"53.74","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Lejkersima ponovo prijeti metla od šampiona, Embidovih 50 poena vratili Filadelfiju u trku

Prošle sezone desila se "metla" u finalu Zapada, Denver je sa 4:0 razbio LA Lejkerse na putu ka tituli, a sve je izvjesnije da bi sličan epilog mogao da se desi i ove godine u prvoj rundi NBA plej-ofa.

Šampion se ne zaustavlja - Denver je velikana iz Kalifornije savladao i u gostima (112:105) i sada u seriji vodi sa 3:0.

Veče je obilježio i Džoel Embid koji je sa 50 poena predvodio Filadelfiju do prvog trijumfa nad Njujorkom (125:114) i tako je vratio u život nakon dva poraza u "Medison skver gardenu" (2:1).

Koliko su se vremena u najjačoj ligi promijenila najbolje govori podatak da je Denver sinoć vezao 11. uzastopni trijumf protiv jedne od dvije najbolje ekipe svih vremena, a do 3:0 u seriji vodili su ga Aron Gordon sa 29 poena i 15 skokova, Nikola Jokić sa 24 poena, 15 skokova i devet asistencija, zatim Džamal Marej sa 22 i Majkl Porter sa 20 poena, uz deset skokova.

Na drugoij strani najefikasniji je bio Entoni Dejvis sa 33 poena i 15 skokova, Lebron Džejms je dodao 26, a Ostin Rivs 22 poena, dok se Danđelo Rasel nije ni upisao u strijelce.

Filadelfija je do plej-ofa stigla kroz plej-in, ali je i prije starta okršaja sa Njujorkom bilo jasno da neće biti nimalo lak protivnik drugoplasiranoj ekipi Istoka - posebno kada kao u trećem meču svoje veče ima Embid.

Momak rođen u Kamerunu sa 50 poena postavio je rekord karijere kada su u pitanju plej-of utakmice i postao prvi igrač u istoriji NBA koji je u doigravanju do te brojke stigao sa manje od 20 šuteva (19-13).

Prije njega 50+ poena u plej-ofu za Seventisikserse postigao je Alen Ajverson prije 19 godina.

Uz Embida, Filu su do pobjede vodili i Tajris Meksi sa 25 poena i Keli Umbre sa 15, dok je u poraženom timu najbolji bio Džejlen Branson sa 39 poena i 13 asistencija.

U život se nakon 0:2 vratio i Orlando - tim sa Floride je na svom terenu pobijedio Klivlend sa ubjedljivih 121:83.

Za Orlando - koji je u četvrtoj četvrtini imao i 43 poena prednosti - bila je to prva pobjedu u plej-ofu od 2019. godine.

"Magičan" je prethodne noći bio Paolo Bankero koji je upisao 31 poen i 14 skokova - posljednji igrač prije njega koji je za Orlando ubacio 30 i više poena u plej-ofu bio je naš Nikola Vučević.

Bankera su pratili Džejlen Sags sa 24 i Franc Vagner sa 16 poena.

Kod Klivlenda najbolji su bili Džaret Alen i Karis LeVert sa po 15 poena, dok je Donovan Mičel ubacio 13.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!