[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/06\/xb.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/06\/100x73\/xb.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/06\/xb.jpg","size":"54.61","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Palmer nastavlja da ispisuje historiju Chelseaja, izjednačio rekorde Drogbe i Lamparda

U snažnom trijumfu Chelseaja u Premier ligi od 5:0 nad West Hamom tokom vikenda, Cole Palmer je još jednom pokazao svoje fudbalsko umijeće, izjednačivši se sa legendama kluba, Didierom Drogbom i Frankom Lampardom.

Englesko čudo od djeteta nije gubilo vrijeme, jer je već nakon 15 minuta igre došao do 16. gola na Stamford Bridgeu ove sezone.

Palmerov gol bio je njegov 21. u Premier ligi, što je samo po sebi podvig koji naglašava njegov talenat.

Sa samo 21 godinom parira dostignućima Lamparda i Drogbe.

Lampard i Drogba zajedno drže rekord po broju golova na domaćem terenu u Premier ligi u jednoj sezoni za Chelsea. Obojica su postigli po 16 pogodaka na Stamfordu u različitim sezonama.

Palmerov pogodak protiv West Hama pridružio je mladog Engleza ovim slavnim imenima u Chelseajevim historijskim knjigama.

Ipak, predstojeći obračun protiv londonskog tima protiv Bournemoutha na svom terenu predstavlja priliku za bivšu zvijezdu Manchester Cityja. Cole Palmer može da se ostvari kao najbolji strijelac Chelseaja na Stamford Bridgeu u jednoj sezoni.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!