[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/21\/xcv.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/21\/100x73\/xcv.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/21\/xcv.jpg","size":"59.30","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Zvijezda Olimpijskih igara - Novak Đoković stigao u Tokio

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković stigao je jutros u Tokio (kasno poslijepodne po lokalnom vremenu), gdje će biti među glavnim zvijezdama na predstojećim Olimpijskim igrama.

Srpski teniser želi svoje prvo olimpijsko zlato, kako bi nastavio pogod ka istorijskom, "zlatnom slemu" - nijedan teniser u istoriji nije iste godine osvojio sva četiri grend slema i olimpijski turnir.

To je do sada uspjela samo teniserka Štefi Graf, 1988. godine kada su se igrale Olimpijske igre u Seulu.

Đoković je već osvojio tri grend slema ove godine (Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon), a od 31. avgusta do 13. septembra boriće se za trofej na US openu.

"Imam najviše ambicije, idem na zlato. To nije tajna, to je veliki cilj i ambicija još od prije početka sezone. Zacrtao sam četiri grend slema i Olimpijske igre. Malo je napet raspored, jer su grend slemovi blizu Olimpijade, ali dosta dobro sam se spremio. Imao sam puno dobijenih mečeva, što uliva dodatno samopouzdanje i energiju", kazao je Đoković uoči polaska za Tokio.

Za Olimpijske igre spremao se u Crnoj Gori, u Boki Kotorskoj - boravio je u Ljutoj, mjestu pored Kotora, gdje je nekoliko puta snimljen kako na ulici improvizuje kondicione treninge, a trenirao je i na novom teniskom terenu u Portonovom.

"Nije nekonvencionalan način priprema, već izvlačenje onog najboljeg iz uslova u kojima se nalazim, ne može sve idealno da bude. Odlične su pripreme bile, spremio sam se i kondiciono i teniski. Vrijeme divno, sjajna atmosfera, dali su mi vjetar u leđa pred Tokio“, istakao je Đoković o boravku u Crnoj Gori.

U Tokio je letio preko Frankfurta - let je trajao 12 sati, a mediji pišu da se po dolasku u Japan oko dva sata zadržao na aerodromu zbog procedura vezanih za koronavirus.

Na istom letu bio je i predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Teniski turnir na OI održaće se od 24. jula do 1. avgusta - mečevi će se igrati na dva dobijena seta, osim finala koje se igra na tri.

Žrijeb je na programu rano ujutru.

Svečano otvaranje Olimpijskih igara u Tokiju na programu je u petak u 13 sati po srednjoevropskom vremenu. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!