[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/21\/xd.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/21\/100x73\/xd.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/21\/xd.jpeg","size":"98.58","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

MotoGP: Pandemija otkazala i ove godine trku u Tajlandu

Poslije Finske, Japana i Australije trka u Tajlandu je četvrta koja je otkazana ove sezone. Dorna i Svjetska moto federacija su morale da otkažu trku u Tajlandu zbog aktuelne situacije sa koronavirusom. Glavni problem su restrikcije koje postoje u toj državi a tiču se pandemije.

Velika nagrada Tajlanda je tek nedavno ušla u kalendar MotoGP karavana. 2018. se prvi put vozilo u Buriramu, drugi put 2019. a oba puta je u kraljevskoj kategoriji pobjedio Mark Markes.

Iz Dorne poručuju da će probati da nađu zamjenu za trku u Tajlandu. Inače poslije Burirama treba da se vozi u Maleziji na stazi Sepang i to bi mogla da bude jedina azijska trka ove sezone uz Katar koji se vozio u prva dva vikenda. izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!