[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/22\/xv_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/22\/100x73\/xv_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/22\/xv_1.jpg","size":"51.98","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Zizu na meti velikana, Mančester junajted prva, Bajern druga opcija

Julijan Nagelsman je slovio za prvog favorita u preuzimanju struke i povratku u Bajern, ali je najmlađi trener u istoriji Bundeslige produžio ugovor da bude selektor "elfa" i u narednoj godini.

Bajern želi Zidana, ali...

Prema informacijama" L'Equipe", 51-godišnji trener u ovom momentu nije pristao na pregovore s minhenskim klubom. Kao prepreke mogućem preseljenju navode se nepoznavanje njemačkog jezika i života u Bavarskoj.

Međutim, Bajern bi mogao imati koristi od jakih veza sa Zidanovim okruženjem. Zinedinov savjetnik Alan Miljaćio blizak je prijatelj počasnom predsjedniku Bajerna Uliju Henesu, koji i dalje ima najveći uticaj u klubu.

Osim toga, veza Zidana i Bajerna je Adidas, sponzor sjajnog trenera ali i dioničar najvećeg njemačkog kluba.

No, prepreka u angažovanju Zidana za Bajern je interesovanje Mančester junajteda, koji je primamljivija opcija francuskom stručnjaku.

Glavni trener "đavola", Erik ten Hag nije rezultatima opravadao ulaganja i očekuje se da će na kraju sezone dobiti otkaz.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!