[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/10\/26\/l-33ceeb9afab1acdc40087dfd41754da2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/10\/26\/100x73\/l-33ceeb9afab1acdc40087dfd41754da2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/10\/26\/l-33ceeb9afab1acdc40087dfd41754da2.jpg","size":"92.58","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Zajednička promocija turizma BiH u Južnoj Koreji

Zajedničkom promocijom Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine, uz slogan "Najuzbudljivija destinacija na svijetu" Turistička zajednica Kantona Sarajevo sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Turkish Airlinesom, a na poziv USAID Razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini i uz ostale turističke djelatnike iz BiH učestvuje u roadshow kampanji u Seulu (Južnoj Koreji). 

Na promociji u Seulu prezentirane su turističke ponude Sarajeva i BiH pred više od 50 turističkih novinara.

Događaju je prisustvovala i Young Shim Doha, bivša ambasadorica Južne Koreje u Svjetskoj turističkoj organizaciji (UNWTO) koja djelimično poznaje Bosnu i Hercegovinu, Sarajevo i njegovo olimpijsko naslijeđe, te je na osnovu vlastitog znanja dala preporuke za posjetu bh. turističkoj destinaciji.

Timskim radom kroz prezentacije, Faruk Čaluk iz Turističke zajednice KS te Feđa Begović i Jusuf Jamakosmanović iz USAID-a pružili su motive za dolazak i informacije zašto je Bosna i Hercegovina idealna destinacija za putnike iz Koreje.

Cilj promocije je unaprjeđenje imidža BiH na svjetskoj turističkoj sceni naglašavajući naše kulturno bogastvo, predivne pejzaže i srdačno gostoprimstvo na strateškim tržištima širom svijeta.

Roadshow turneja će biti nastavljena u Japanu a prva stanica je sajam Tourism Expo Japan - Osaka 2023., saopćeno je iz Turističke zajednice KS. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!